vineri, 28 octombrie 2011

"Neoamenii"

 Lacomi si nemultumiti mereu...egoismul nostru creste considerabil pe fiecare zi....Lumea promoveaza vointa proprie, nu asculta, nu ii pasa daca oamenii mor, daca sunt in suferinta , daca au cu ce se imbraca, daca au ce manca....da...poate par lucruri banale, dar nici in aceste lucruri nu ne implicam!
 Imi doresc atat de mult ca aceasta lume sa se schimbe! Atat de mult...Ce ne costa daca aratam putina compasiune fata de cei de langa noi?
 Nu vreau sa renunt la tot ce cred, la tot ce visez doar pentru a face fata acestei realitati din ce in ce mai dure, mai crude...Mi-e bine asa! Si totusi...lumea ma doboara, ma face sa sufar..De ce trebuie sa fie astfel? De ce oamenii inca se incred in fantasme si sunt in cautarea a tot felul de mizerii?Va rog, treziti-va!..pana nu este prea tarziu...incercati sa priviti fiecare zi, acest unic dar oferit de cel mai mare si pretios Daruitor, ca un nou inceput in care puteti visa neconditionat, puteti repara greselile de ieri si ajuta oamenii....nu e greu, nici imposibil!..
 Concluzia  lucrurilor pe care le-am scris ar fi aceasta: "Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa, atunci suntem, intr-adevar, o adunatura jalnica." Albert Einstein

10 comentarii:

 1. interesante ganduri.
  dar nu toti oamenii sunt asa.
  :)
  frumos.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da..stiu, draga Laviii...pacat ca nu suntem constienti de valoroasa noastra viata si o irosim cu o nepasare cruda!

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca nu-ti place cum este lumea din jurul tau, atunci schimb-o! Ai datoria sa o schimbi! Fa-o cate putin. Asta e deviza mea!

  RăspundețiȘtergere
 4. Adelina , ai dreptate . Dar crede-ma , ar fi bine ca oamenii sa fie buni macar de teama . Dar din pacate nu sunt ! Nu au teama , nu se sfiesc sa-si sfasie semenii , mai rau decat fiarele padurii . Legea junglei a ajuns in societatea omeneasca de o amploare pe care eu nu mi-o imaginam cu doua decenii in urma . Stiu ce urmeaza . Vai ...si cat as fi vrut sa nu fie asa ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Da..sunt in aceeasi situatie ca si tine, Radu..satula de tot ce inseamna lume!..

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu unul nu am vazut atata ipocrizie de cand ma stiu! Ma refer la lume in general.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu mi-am dat o explicatie pentru indiferenta pe care ajungem sa o manifestam la suferinta celuilalt. Ajunge sa fie chiar o forma de conservare, cinica, dar foarte eficienta.

  RăspundețiȘtergere